• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Verzorgende IG

De zorgfunctie verzorgende IG heeft alles te maken met het verzorgen van mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. IG is een afkorting van ‘individuele gezondheidszorg’. Hierbij wordt al snel gedacht aan een verzorgingshuis voor bejaarde mensen. Echter zijn geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en kraamzorg ook belangrijke sectoren waar verzorgende IG’ers nodig zijn.

Het werk als verzorgende IG kan dus enigszins verschillen per sector. Echter een aantal basistaken overal hetzelfde. Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je cliënten een plezierig en zo gezond mogelijk leven hebben. De kans is groot dat je cliënten hun leven zo veel mogelijk in eigen hand willen hebben. In dit geval help je ze voornamelijk met vaste taken als schoonmaken en eten brengen. Het is belangrijk dat je veel communiceert met je cliënten en luistert naar hun behoeften.

Voor de functie verzorgende IG dien je de opleiding ‘mbo niveau 3 verzorgende IG’ afgerond te hebben. Op dit niveau wordt van je verwacht dat je nadat je ingewerkt bent, zelfstandig je taken kunt uitvoeren.

Taken

– Je helpt mensen die niet volledig voor zichzelf kunnen zorgen bij dagelijkse handelingen
– Je communiceert met je cliënten en probeert zo veel mogelijk aan hun behoeften te voldoen
– Je houdt de woning van je cliënten schoon en zorgt dat ze voldoende te eten krijgen
– Je overlegt regelmatig met je collega’s
– Je geeft belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot je cliënt door aan je leidinggevende

Vereisten

– Je hebt de opleiding ‘mbo 3 verzorgende IG’ afgerond
– Je bent sociaal en communicatief vaardig
– Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
– Je hebt een sterk inlevingsvermogen

Bent u als werkgever op zoek naar een verzorgende IG?

Komt u handen te kort binnen uw organisatie? Neem dan een verzorgende IG aan! Meld u aan voor onze site en ons team helpt u met het vinden van de juiste persoon om uw team te versterken!

Ben je op zoek naar een baan als verzorgende IG?

Heb jij de opleiding verzorgende IG afgerond? Meld je dan aan op Startersbanen.nl en solliciteer op een van onze vacatures!