• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Web developer

De web developer van een organisatie houdt zich bezig met zowel het front-end development en het back-end development van een website. Deze functie wordt vandaag de dag vaak opgedeeld onder de functies back-end developer en front-end developer. Dit heeft er mee te maken dat websites steeds meer functies krijgen. Hierdoor kost het meer tijd om ze te ontwikkelen en te onderhouden. Echter komt de functie web developer nog regelmatig voor.
Wanneer jij wordt aangenomen als web developer, ben jij voortaan verantwoordelijk voor de website(s) van je werkgever. Je zorgt ervoor dat de website werkt, gebruiksvriendelijk is en er tiptop uitziet. Dit laatste doe je eventueel in samenwerking met een web designer.

Als afgestudeerd ICT’er weet jij uiteraard al lang hoe je met programmeertalen moet werken. Veelgebruikte programmeertalen zijn .net, Sharepoint, Python, PHP, Javascript, HTML en CSS. Vaak geeft een vacature aan welke programmeertaal de organisatie hanteert. Enkele voorbeelden hiervan zijn java developer, .NET developer en sharepoint developer.

Bij het beheren van een website is het belangrijk dat je weet wat de gebruiker interessant vindt. Daarnaast moet de website eenvoudig te gebruiken zijn voor ze. Je gaat dus doelgroepgericht te werk.

Taken

– Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en de gebruiksvriendelijkheid van de website
– Je maakt gebruik van programmeertalen
– Je speelt in op je doelgroep
– Je bekommert je ook om de mobiele website, of je zorgt ervoor dat de normale website ook bruikbaar is op mobiele telefoons

Vereisten

– Je hebt een ICT- of informatica-opleiding afgerond
– Je hebt ervaring met programmeertalen- en scripts
– Je kunt doelgroepgericht denken
– Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken
– Je bent creatief
– Je bent sociaal en communicatief vaardig

Bent u als werkgever op zoek naar web developer?

Startersbanen.nl heeft de ideale web developer voor u in huis. Plaats uw vacature op onze site zoek in een bestand van duizenden starters en young professionals!

Ben je op zoek naar een baan als web developer?

Lijkt het jou wat om verantwoordelijke te zijn voor een of meerdere websites? Dan is dit beroep iets voor jou. Bekijk de vacatures op Startersbanen.nl en zie wat er beschikbaar is!