• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Woordvoerder

Als er één beroep representatief is, dan is het wel het beroep woordvoerder. Wanneer je de woordvoerder van je organisatie bent, zal je het aanspreekpunt van de organisatie zijn. Je doet interviews met de pers en onderhoudt relaties met journalisten. Dit is een erg grote verantwoordelijkheid, want wanneer jij iets verkeerds zegt, kan dit catastrofale gevolgen hebben voor je werkgever. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je wél en niet kan vertellen. Ook is het belangrijk dat je altijd de waarheid zegt en dat je nadenkt over wanneer je het zegt. Uiteraard moet je goed kunnen presenteren. Voordat je informatie met de buitenwereld deelt, overleg je eerst met je werkgever.

Als woordvoerder ben je niet alleen het aanspreekpunt van de pers. Je kan bijvoorbeeld ook ingezet kunnen worden bij conferenties of campagnes. Het is van groot belang dat je vloeiend Nederlands spreekt. Verschillend per bedrijf zal je ook Engels moeten spreken of zelfs een derde taal.

Taken

– Je staat mensen te woord namens de organisatie waarvoor je werkt
– Je onderhoudt relaties met journalisten en andere belangrijke partijen
– Je bepaalt welke informatie je naar buiten brengt en wanneer je dit doet
– Je overlegt met je werkgever en eventuele betrokken collega’s

Vereisten

– Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
– Je hebt geen zichtbare tattoos of piercings
– Je kunt goed presenteren
– Je bent communicatief vaardig
– Je kunt goed informatie framen

Bent u als werkgever op zoek naar een woordvoerder?

Bent u op zoek naar iemand die belangrijke partijen voor uw organisatie te woord staat? Dan moet u bij ons zijn! Onze database bestaat uit een groot aantal starters en young professionals die staan te popelen om aan het werk te gaan!

Ben je op zoek naar een baan als woordvoerder?

Kan jij de grote verantwoordelijkheid van dit beroep aan? Neem een kijkje op onze site en ga op zoek naar een vacature als woordvoerder!