• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Relatiebeheerder

De functie relatiebeheerder kent veel gelijkenissen met de functie accountmanager. Het grote verschil is dat relatiebeheerders zich minimaal bezig houden met sales en zich voornamelijk focussen op de relaties.

Als relatiebeheerder heb je veel contact met partijen die betrokken zijn bij de organisatie waarvoor je werkt. Over het algemeen zijn dit klanten. Echter zijn instanties als verzekeringsmaatschappijen en de Belastingdienst partijen waar je mogelijk ook contact mee hebt. Dit doe je voor je klanten of je werkgever.

Vanzelfsprekend is klantvriendelijkheid de allerbelangrijkste factor van deze functie. Je doet dit door je klanten zo goed mogelijk te helpen. Het is mogelijk dat klanten naar jou toe komen, maar houd er rekening mee dat je soms zelfs bij je klanten langs moet. Je geeft ze advies en staat ze te woord als ze vragen of klachten hebben. De klant is immers koning!
Ondanks dat je als relatiebeheerder je eigen klanten hebt, zal je toch werken in teamverband. Je werkt bijvoorbeeld samen met een accountmanager of andere relatiebeheerders, die ook hun eigen klanten hebben.

Taken

– Je onderhoudt de relatie met je klanten
– Je geeft je klanten advies en helpt ze bij hun problemen
– Je legt bezoeken af
– Je overlegt met de accountmanager over je klanten

Vereisten

– Je hebt hbo denk- en werkniveau
– Je bent klantvriendelijk
– Je bent in het bezit van een rijbewijs
– Je bent sociaal en communicatief vaardig
– Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken

Bent u als werkgever op zoek naar een relatiebeheerder?

Zoekt u iemand die een zakelijke plek in het hart van uw klanten verovert? Op Startersbanen.nl zal u deze ongetwijfeld vinden. Met een ruime database aan starters en young professionals hebben wij veel bedrijven aan de juiste persoon geholpen.

Ben je op zoek naar een baan als relatiebeheerder?

Ben jij een sociaal persoon die graag met klanten werkt? Dan is de functie relatiebeheerder ongetwijfeld iets voor jou! Kijk op Startersbanen.nl en vind de vacature die bij je past!