• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Retentiemedewerker

De functie retentiemedewerker is erg specifiek. Stel je voor. Je werkt bij een grote organisatie met veel klanten. Toch ziet de organisatie het aantal klanten dalen. Steeds meer klanten stappen over naar een andere organisatie of geven aan niet langer gebruikt te willen maken van de dienst op het product van jouw organisatie. Hier ga jij als retentiemedewerker wat aan doen. Je neemt contact op met de desbetreffende klanten. Dit gebeurt voornamelijk telefonisch.

Je vraagt je klant wat de reden is om te breken met de organisatie. Uiteraard toon je begrip voor zijn beredenering. Aan de hand hiervan bepaal je hoe je de klant kunt overhalen om toch klant te blijven van jouw organisatie. Dit doe je bijvoorbeeld door hem een aanbieding te doen. Dit zal ongetwijfeld niet altijd lukken. In dit geval noteer je in ieder geval de reden waarom de persoon niet langer klant wil zijn. Als je dit voor elke klant doet, geeft dit een duidelijk overzicht. Aan de hand hiervan kan je werkgever eventuele aanpassingen verrichten in het product of de dienst.

Vanzelfsprekend ga je als retentiemedewerker erg klantvriendelijk te werk. Je bent representatief voor de organisatie.

Taken

– Je maakt gebruik van je persuasieve kwaliteiten om ervoor te zorgen dat ze klant blijven bij jouw werkgever
– Je doet de klanten aanbiedingen en vraagt wat hun behoeften en wensen zijn
– Je noteert de reden waarom de klant de organisatie wil verlaten

Vereisten

– Je hebt persuasieve kwaliteiten
– Je bent klantvriendelijk
– Je kunt goed onderhandelen
– Je hebt een sterk inlevingsvermogen
– Je hebt telefoonvaardigheden

Bent u als werkgever op zoek naar retentiemedewerker?

Heeft uw organisatie een medewerker met retentiekwaliteiten nodig? Dan bent u bij Startersbanen.nl aan het juiste adres. Plaats een vacature op onze site en vind een getalenteerde retentie medewerker!

Ben je op zoek naar een baan als retentiemedewerker?

Ben jij goed in mensen overtuigen? Kan jij goed onderhandelen? Heb jij een sterk inlevingsvermogen? Jij bent de ideale retentiemedewerker. Bekijk de vacatures op Startersbanen.nl en solliciteer op een vacature als retentiemedewerker!